Az Import Impró Egyesület 2012 óta létezik bejegyzett szervezetként. Jelenlegi tevékenységei azonban sokkal régebb óta zajlanak. A szervezet informális csoportokból, egyéni és kisközösségi kezdeményezésből nőtt ki, amelyeknek teret, helyet és hátteret szeretne biztosítani.

Kapcsolatban vagyunk helyi vagy Győrből származó illetve az ország számos más részén működő színjátszó műhelyekkel, alkotó csoportokkal, fiatalokból álló zenekarokkal, akikkel a győri közönséget is érdemesnek tartjuk megismertetni.
Saját kivitelezésű projektjeink mellett tehát független kezdeményezéseket is igyekszünk felkarolni, segítséget és hátteret biztosítani informális csoportok számára.

Vízió

Számunkra a jövőben Győr egy olyan város, melyben a társadalom aktívan részt vesz a kulturális életben, amit nyitott alkotó közösségek hoznak létre, melyeknek finanszírozása több biztos lábon áll. Célunk, hogy a köztudatban meghonosodjon, létezik független kultúra.

Misszió

Víziónk megvalósulásához közvetlenül azzal járulunk hozzá, hogy egy nyitott, befogadó szervezetet működtetünk, ami olyan kezdeményezéseket is támogat, amik máshol nem kapnak lehetőséget. Bázist és képzést biztosítunk a tagságunk számára, hogy a minőségi nevelésben és szórakoztatásban szélesedő tudással vállaljanak aktív szerepet.