RÉV SZÍNHÁZ

A társulat elsődleges célkitűzése, hogy olyan iskolákba, olyan diákoknak vigye el a színház semmivel nem összehasonlítható hangulatát – akár tantermi körülmények közé – akik alig, vagy egyáltalán nem találkoznak színházzal szociális vagy környezeti helyzetük miatt.

IME

Az egyesület informális csoportokból, egyéni és kisközösségi kezdeményezésből nőtt ki, amelyeknek teret, helyet és hátteret szeretne biztosítani.

2012 óta létezik bejegyzett szervezetként.

RÉVAI SZÍNJÁTSZÓ MŰHELY

Három évtizede azon dolgozunk, hogy egy olyan diákközösséget hozzunk létre és működtessünk, amelyben a színjátszók elsajátíthatják a színjátszáshoz kapcsolódó alapvető eszközöket, önismeretre tehetnek szert és megtanulhatnak csapatban dolgozni.

Bemutatkozás

Az IME 2012 óta létezik bejegyzett szervezetként. Jelenlegi tevékenységei azonban sokkal régebb óta zajlanak. A szervezet informális csoportokból, egyéni és kisközösségi kezdeményezésből nőtt ki, amelyeknek teret, helyet és hátteret szeretne biztosítani.

Kapcsolatban vagyunk helyi vagy Győrből származó illetve az ország számos más részén működő színjátszó műhelyekkel, alkotó csoportokkal, fiatalokból álló zenekarokkal, akikkel a győri közönséget is érdemesnek tartjuk megismertetni.

Saját kivitelezésű projektjeink mellett tehát független kezdeményezéseket is igyekszünk felkarolni, segítséget és hátteret biztosítani informális csoportok számára.

Vízió

Számunkra a jövőben Győr egy olyan város, melyben a társadalom aktívan részt vesz a kulturális életben, amit nyitott alkotó közösségek hoznak létre, melyeknek finanszírozása több biztos lábon áll. Célunk, hogy a köztudatban meghonosodjon, létezik független kultúra.

Misszió

Víziónk megvalósulásához közvetlenül azzal járulunk hozzá, hogy egy nyitott, befogadó szervezetet működtetünk, ami olyan kezdeményezéseket is támogat, amik máshol nem kapnak lehetőséget. Bázist és képzést biztosítunk a tagságunk számára, hogy a minőségi nevelésben és szórakoztatásban szélesedő tudással vállaljanak aktív szerepet.

JER FESZTIVÁL

A Fesztivál lényege, hogy győri és Győr környéki színjátszó csoportok és rendezőik meghívást kapnak, majd akkor reggel összesorsolódnak. Az így kapott vegyes csapatoknak egy napjuk van arra, hogy összekovácsolódjanak és az adott témában, a megadott extra meglepetés feladatokat beépítve, létrehozzanak egy produkciót.

Győri Tantermi Színházi Szemle

A RÉV Színház és az IME által szervezett szemle célja, hogy a fővároson kívül alkotó és előadásainak jelentős részét vidéken játszó, vidéki székhelyű társulatok számára bemutatkozási lehetőséget nyújtson, hiszen szép számmal léteznek olyan társulatok és produkciók, amelyek saját régiójukban már jó ideje játszanak színházi nevelési előadásokat a középiskolás korosztálynak is.

Győri Eleven Színjátszó Tábor

A tábor célja, hogy a diákok találkozhassanak és közösen alkossanak, valamint, hogy az évközi fesztiválok mellett, tréningeken és közösségépítő foglalkozásokon is részt vehessenek.

Kikötő

A 2015 óta évente megszervezett szakmai esemény drámás és nevelési tréningeket, színházi nevelési foglalkozásokat kínál elsősorban közművelődési szakemberek, pedagógusok és minden érdeklődő számára.

Felolvasó estek

Közösségi kezdeményezésre indult a 20ma című felolvasó est sorozat, ami a 20. század második felének magyar líráját állítja a fókuszba. Minden este egy-egy választott költő életművének zanzáját igyekeznek a szerkesztők és olvasók bemutatni.
Az Okuláré projekt győri társszervezőjeként fiatal drámaírók hívószavak mentén létrehozott egy felvonásos művei hangoznak el az estékben.

Átutalás

Kérjük, látogass el bankod honlapjára és állíts be rendszeres átutalási megbízást; ha pedig egyszeri adománnyal segítenél, utald át a támogatási összeget a lenti bankszámlaszámra.

A közleményben, kérjük, tüntesd fel az e-mail címedet, hogy be tudjunk számolni támogatásod hasznosulásáról!

Bank neve: Duna Takarékbank Zrt.
Számlaszám: 58600283 – 11207892
Közlemény: Adomány, E-mail cím

KAPCSOLAT

 

9023 Győr, Kodály Zoltán utca 12.1/2.

levelezési cím: 9001 Győr, Pf. 620.

info(kukac)imime(pont)hu

VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐ

 

Balla Richárd, elnök

+36 70 947 85 07

elnok(kukac)imime(pont)hu